10 Ocak 2013 Perşembe

Killer Joe (2011) (8*)



Orjinal İsim           :  Killer Joe
Yönetmen              :  William Friedkin
Yapım                     :  2011
Ülke                        :  Amerika
Süre                        :  102 dk
Vizyon Tarihi          :  09 Kasım 2012
Bütçe                      :  10.000.000$
Imdb Puanı             : 6.9 (20,756 oy)



"Hastalıklı filmler" demişken Killer Joe'yu es geçmek olmaz.Evet filmin konusuna ilk baktığımızda çok sığ bir konusu var gibi gelebiliyor hatta bu yüzden filmi izlememeyi de tercih edebiliyoruz.İşte tam da bu noktada fena halde yanılıyoruz. Öncelikle filmin basit(!) konusunda biraz bahsedelim. 
Uyuşturucu satıcı olan Cris, üvey annesinin onun uyuşturucuyu çalmasıyla, uyuşturucuyu aldığı kişilere 6000 $ borçlanır. Hayatını kurtarması için bu 6000 doları uyuşturu mafyasına mutlaka ödemesi gerekmektedir.  Tabiki genç Cris'in öyle bir yatırımı yahutta kenarda kösede böyle bir parası yoktur.Durumu babasına danışır. Babası, Cris'in üvey annesinin 50.000 $ değerinde hayat sigortası olduğunu söyler. Fakat ortada bir sorun vardır.Üvey anne hala hayattadır.Bunun üzerine "Killer Joe" devreye girer.
Evet işte ilk baktığımızda çok basit bir konu.Tum fılmı nerdeyse bır paragrafta anlattık bitti...
Filmin yönetmeni öyle bir iş çıkarmış ki, her sahnesini en ince ayrıntısına kadar izleyip bu ayrıntıları kaçırmamak için adeta nefesimizi tutuyoruz.Gerek atmosfer gerekse diyaloglar açısından şahane bir film. Hatta yer yer Haneke tavırları da sezilmiyor değil filmde.O kadar sinirimizi bozup bizi o kadar geriyor ki okkalı birküfür sallayıp  bır kahve molası verebılıyoruz.
Filmimiz Tracy Letts’in “Killer Joe” adlı oyunundan beyazperdeye uyarlanmış diyerek fragmanı paylaşalım
Herkese şimdiden iyi seyirler.
Hastalıklı filmler serimiz devam edecek:) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder