20 Ocak 2012 Cuma

50/50 (2011) (8*)


Orjinal İsim           :  50/50
Yönetmen              : Jonathan Levine
Yapım                     :  2011
Ülke                        :  Amerika
Süre                        :  100 dk
Vizyon Tarihi          :  ---
Bütçe                      :  8.000.000$
Imdb Puanı             :  8,0  (39.800 oy)


          Tamamen düzenli, eğlenceli ve  keyifli bir hayat yaşıyorsunuz.3 öğün yemek yiyip, günlük spor ihtiyacınızı karşılayıp, dişlerinizi düzenli fırçalayıp, stresten olabildiğince kaçıp, hayatınızın tadını çıkarmaya çalışıyorsunuz. Derken sırtınuzda bir ağrı beliriveriyor, çokda önemsemeden doktora gidiyorsunuz ve "Kanser" olduğunuzu öğreniyorsunuz. Doktorunuz karşınızda bir hayvanla konuşur gibi anlamadığınız bir ton cümle kuruyor size ve sonrasında ağzındaki baklayı çıkarıp "%50" yaşama şansınız olduğunu söylüyor. O kadarda kötü olmadığını düşünüyorsunuz.Yoksa o kadarda kötümü dersiniz?
          Filmin başrollerinde Joseph Gordon Levitt, Seth Rogen ve Anna Kendrick'in oynadığı "50/50",  bu yılın izlenmesi gereken en iyi filmlerinden olduğunu düşünüyorum. Gerek kurgusu, gerek gerçekçi yaklaşımı, gerekse oyuncu performansları olarak şahane bir iş çıkarmış filmin yönetmeni Jonathan Levine.
         Aslına bakarsanız bu Joseph Gordon Levitt'e inceden kurulmuyor da değilim hani. Oynadığı filmler hep mi iyi olur bir insanın ve her oynadığı filmde hep mi iyi bir rol oynar bir insan? Can sıkıcı bir durum. Bir oyuncu      olarakda kıskanılacak bir durum. (Inception, 500 Days Of Summer, 50/50 bunlardan bazıları.)
         Kısacası güzel film, güzel senaryo, iyi oyunculuklar ve başarılı yönetmen anlatımı ve karşınızda "50/50"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder