10 Şubat 2012 Cuma

Take Shelter (2011) (8*)



Orjinal İsim           :  Take Shelter
Yönetmen              :  Jeff Nichols
Yapım                     :  2011
Ülke                        :  Amerika
Süre                        :  120 dk
Vizyon Tarihi          : ---
Bütçe                      :  1.000.000$
Imdb Puanı             :  7,8  (7.050 oy)



Jeff Nichols'un yönetmenliğini yaptığı ve psikolojik gerilim olan "Take Shelter", gerçeklik ile gördüğü rüyalar ve hayalleri birbirinden ayırt edemiyen "Curtis" isimli bir aile babasının hikayesini anlatıyor. Hayallerinde ve rüyalarında büyük bir fırtınanın yaklaştığını gören Curtis,evinin bahçesine bir sığınak inşa etmeye başlıcaktır.Bu durum onu bir zaman sonra aklını kaybetme noktasına getirtecektir. Annesine 30'lu yaşlarının başında "Şizofreni" tanısı konup hastaneye yatırılması Curtis içinde genetik olabilecek bir hastalığın işaretleri olarak görülecektir.Curtis'in gördüğü bu kabuslar ve gitgide şizofreniye yaklaşan tavırları, onu ailesini paramparça etme aşamasına adım adım sürüklemektedir.
Bu noktadan sonra film hakkında çokda  bahsetmek istemiyorum. Film bu sene ağzım açık izlediğim filmlerden biri. 120 dakika olması,  filmin çok da hızlı ilerlememesi ve buna  bir de yönetmenin "Melankolik" (Melancholia'ya göndermedir:) tavrını eklediğimizde yer yer içimizi sıkıp, bizi bunaltıp o melankolik havanın içine bizide yaka paça sürüklüyor. 
Bugüne kadar 26 ödül alan filmimiz senenin en güzel filmlerinden. Uzun süren kötü filmlerden sonra "Take Shelter" gerçekten şahane geldi bünyeme. :)  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder