6 Şubat 2012 Pazartesi

War Horse (2011) (5*)



Orjinal İsim           :  War Horse
Yönetmen              :  Steven Spielberg
Yapım                     :  2011
Ülke                        :  Amerika
Süre                        :  146 dk
Vizyon Tarihi          :  3 Şubat 2012
Bütçe                      :  66.000.000$
Imdb Puanı             :  7,3  (16.500 oy)


Uzun bir aradan sonra;  2011'in Oscar'a "En İyi Film" dalında aday olan, Steven Spielberg yönetmenliğindeki "War Horse" la kaldığımız yerden devam ediyoruz. Gerek tembellik gerekse bu geçen süreçte yazılası filmler izlemediğimden kısa bir ara vermiştik. Sonrasında bu kadar uzun ara verirmiyiz bilmiyorum ama dönüşümüz fena da bir filmle olmadı hani...
Filmimiz "Birinci Dünya Savaşında "Joey" adlı bir at ve onu evcilleştirip eğiten Albert adındakı gencin hikayesini anlatıyor." dersek tamamen ilk gördüğümüzü yazmış oluruz. Steven Spielberg zekası tam burda kendini gösteriyor. Film "Joey" adlı bir atla tamamen "1.Dünya Savaşını" anlatıyor. Ve biz bu savaşı ne İngilizlerin gözünden ne Almanların ne de Fransızların gözünden izliyoruz. Biz bu savaşı tamamen tarafsız olarak "Joey" yani "Savaş Atı'nın" gözünden izliyoruz.Elbette Spielberg, bu atın her girdiği hayatı nasıl değiştirdiğinide bir yan unsur olarak hikayeye büyük bir ustalıkla monte ediyor.
Filmin müzikleri ve filme yaptığı katkı inanılmaz boyutlarda diyebilirim. Filmin büyük kısmında kullanılan müzikler beceriksiz bir elden çıktığında can sıkıcı bir hal alabilecekken, War Horse'da mükemel harmanlanmış.
Başka birinin elinde klişe bir Hollywood filmi olabilicek olan "War Horse", Spielberg'in ellerinde güzel bir film olmuş. Oscar için yeterli mi bence değil. Bu sene daha iyi filmler vardı aday gösterilebilecek, ancak Spielberg olmakda   kolay değil:)
İyi Seyirler... 

1 yorum:

  1. Spielberg ne yapsa güzel olur mu diyosunuz yani anlamadım ki?Olmamış bence...

    YanıtlaSil