16 Şubat 2012 Perşembe

The Devils Double (2011) (5*)



Orjinal İsim           :  The Devil's Double
Yönetmen              :  Lee Tamahori
Yapım                     :  2011
Ülke                        :  Amerika
Süre                        :  109 dk
Vizyon Tarihi          :  ---
Bütçe                      :  ---
Imdb Puanı             :  7,1  (15.100 oy)

Film, Saddam Hüseyin'in oğlu Uday Hüseyinle (kendisi Kara Prens olarakda bilinir) kendisine aşırı derecede benzerliğinden dolayı görevlendirdiği Latif Yahya'nın ilişkisini konu ediyor.
İşin aslı bu tarz filmlerden çok hoşlanmıyorum. Artık Amerika'nın bilmem kaç kilometre uzağındaki bir ülkenin Prens'ini "Gerçek hikayedir" diyerek, ve Amerika'yıda Irak'a yaptıklarından dolayı açıkca destekleyerek anlatılan filmlerden sıkıldım. Ne Saddam Hüseyin'e sempatim var ne de Usad Hüseyin babamın oğlu. Ama dünyanın öbür ucundan birileri çıkıpda "Bu gerçek hikayedir bak böyle böyle oldu, Amerika geldi herşey düzeldi." demesi artık can sıkıcı bir hal almaya başladı. Imdb puanı 7.1 şaşırtıcı derecede yüksek. Çokda dikkate almıyorum işin gerçeği burdaki puanlamayı, çünki dünya saçması bir film 7-8 puan almış olabiliyor ve çok başarılı bir film 5-6 puanlarda kalabiliyor.
Neyse filmle ilgili en beğendiğim noktaya gelirsek hatta buna tek beğendiğim noktada diyebiliriz, o da Dominic Cooper'ın oyunculuğudur. Gerçekten hem Uday Hüseyin'i hem de Latif Yahya'yı gerçekten iyi oynamış.Filmde konuşulmaya tek değer nokta budur.
Yinede değinmeden edemicem, işin aslı yönetmen filmi Amerikan sempatizanlığından kurtarabilseymiş çok da başarılı bir film olabilirmiş.
İzlenir mi derseniz, Dominic Cooper için seyredilir.
İyi seyirler... 

1 yorum: