9 Nisan 2012 Pazartesi

The Awakening (2011) (7*)


Orjinal İsim           :  The Awakening
Yönetmen              :  Nick Murphy
Yapım                     :  2011
Ülke                        :  İngiltere
Süre                        :  107 dk
Vizyon Tarihi          :  ---
Bütçe                      :  ---
Imdb Puanı             : 6,5 (5,860 oy)   

Son donemde ızledıgım fılmlerın IMDB puanına baktığımda, bu sıteye (ımdb'ye) olan ınancım tamamen sarsıldı desem yanlış olmaz.Imdb puanı 6.5.Aslında bır gerılım fılmıne oranla hıc de kotu bır puan sayılmaz. Ancak gerek goruntu yonetmenının gerekse yonetmen ufak tefek dahıyane dokunuşları bence filmin bir tık daha yuksek puan alması beklentısını olusturuyor. Tabıkı klişeye varan bir konu bu puanlamada oyları mutlaka aşağı çeken en önemli etkenlerden biridir diye düşünüyorum.
Fılmın konusu, hayatını hayalet diye bırseyın olmadıgını kanıtlamaya adamış Florence'in hayatından ufak bir kesit anlatıyor. Fılm tabıkı tamamen hayal urunu, yanı gercek bır hıkayeden alıntı değil ancak fılmın bır cok yerınde ınandırıcılık ve gercekcılık -kı bunların buyuk bır kısmını goruntu yonetmenınin başarısına bağlayabiliriz- bizi yer yer "Gerçekmiş" hissine yaklaştırıyor.
Florence hayalet sahtekarlarını yakalamak konusunda ustadır ve bununla ilgili çok okunan bir kıtap da yazmıştır. Bir gun bir şikayet üzerine taşradaki bri yatılı okula gelir. Söylenenlere göre bu yatılı okulda hayaletler kendını ogrencılere ve calısanlara gostermektedır. Florence bu hıkayenınde gercek olmadığını kanıtlamak ıcın bunun pesıne duser.Ancak goreceklerı ve yasıyacakları hayatını altust edecektır.
Gordugumuz uzere az öncede dedıgım gıbı konusu tam bir Amerikan klişesi  olan bu İngiliz yapımı fılm, yonetmenın yer yer dahıyane fıkırlerıyle ızlenılesı bır fılm halını alıyor.
Korku ve gerılım fılmlerı gercekten ınce bır cızgıdır.Kımımız "hadı be bu neymıs, cok komık" derken kımımızde "super olmuş" dıyebılırız. Yınede bu ınce cızgının bır tık ustunde "The Awakenıng" Ve ızlenmedıyse belkı sınemada degıl ama evde guzel bır ortamda, karanlık bır odada ve ıyı bır ses - goruntu sistemiyle bızım tuylerımız urpertmeyı başaracaktır.
 Iyı seyirler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder